از پایه‌گذار «علی‌بابا» همچنان اثری موجود نیست-راهبرد معاصر

از پایه‌گذار «علی‌بابا» همچنان اثری موجود نیست

اینک چند ماه است که از پایه‌گذار کنسرن چینی علی‌بابا هیچ اثری در دست نیست. جک ما به دنبال انتقاد از سیستم مالی چین مورد غضب قرار گرفته و ناپدید شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۱۷ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 06
کد خبر: ۷۳۱۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ جک ما، یکی از ثروتمندترین سرمایه‌داران چین از ماه اکتبر تاکنون ناپدید شده و هیچ اثری از او نیست.

 

به گفته "وال استریت ژورنال"، پایه‌گذار کنسرن علی‌بابا هر روز و به طور مرتب به وسیله توییتر پیام می‌فرستد. از ماه اکتبر اما هیچ پیامی از او پست نشده است.

 

او در شوی تلویزیونی "قهرمانان تجارت آفریقا" که متعلق به خود اوست هم دیگر ظاهر نمی‌شود. مدیریت شوی نامبرده به طور رسمی گفته است که جک ما، به دلیل قرارهای دیگر قادر به شرکت در شو نیست؛ درحالی‌که او همواره با ذوق و شوق در این شو شرکت می‌کرد و می‌گفت که هیچ قرار و مداری را بر آن ترجیح نمی‌دهد.

 

به گفته کانال اقتصادی بلومبرگ، جک ما با دارایی حدود ۵۰ میلیاد دلار در لیست ثروتمندان جهان در مقام ۲۵ قرار دارد.

 

چند ماه پیش میلیارد سرشناس در یک برنامه اقتصادی در شانگهای به شدت از رژیم چین و سیستم اقتصادی کشور انتقاد کرد. او گفت که سیستم مالی چین با قوانین و مقررات سختگیرانه‌اش، پیشرفت اقتصادی و تکنیکی کشور را سد کرده است.

 

به دنبال آن فعالیت این شرکت زیر ذره‌بین نهاد نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی چین قرار گرفت. علاوه بر علی‌بابا، فعالیت بازوی فنی و اقتصادی آن آنت Ant نیز محدود شد.

 

ژی جین‌پینگ، رئيس جمهوری خلق، شخصا از ورود شرکت گروه آنت Ant به بازار بورس جلوگیری کرد.

 

در رسانه‌های جمعی مقام‌های اقتصادی کنسرن بزرگ علی‌بابا را به "فعالیت‌های انحصارگرانه" متهم کردند.

علی‌بابا بزرگترین فروشگاه آنلاین چین است و از فعال‌ترین پورتال‌های اقتصادی در سراسر جهان شناخته می‌شود.

 

پیش از این رابطه رهبر چین با این سرمایه‌گذار "نمونه" دوستانه بود. در نوامبر ۲۰۱۸ جک ما یکی از صد نفری شناخته شد که در چهار دهه گذشته "خدماتی فوق‌العاده برای پیشرفت اقتصادی چین" انجام داده‌اند. در رسانه‌ها اعلام شد که او عضو حزب کمونیست چین است.

 

اما برای سران چین عملکرد موفق یک فرد یا شرکت به هیچ‌وجه معیاری برای اعتبار و حیثیت آن نیست؛ آن فرد یا شرکت حتما باید کورکورانه از زمامداران فرمانبری نشان دهد.

 

در ماه مارس گذشته رن ژیکیانگ، یکی از غول‌های ساخت و ساز در چین در برنامه‌ای از عملکرد دولت در بحران کرونا انتقاد کرد و رئیس جمهور را "دلقک" خواند. او به دادگاه فراخوانده شد و در ماه سپتامبر به ۱۸ سال زندان محکوم شد. به گفته دادگاه او به چندین جرم مرتبط با فساد مالی "آزادانه اعتراف" کرده است.

منبع: خط بازار

ارسال نظر